Profiterol
- Hamurunun yapımı :
- 1 su bardağı su
- yarım paket margarin
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 su bardağı suyu , yarım paket marğarini ,1 tatlı kaşığı şekeri kaynatıyoruz . ocağı kapatıp hemen 2 su bardağı unu ekleyip mikserle karıştırarak sogutuyoruz ardından hamura 3 adet yumurtayı ekleyip tekrar mikserliyoruz sıkma torbasına koyup ya ekler şeklinde yada çeviz büyüklüğünde top şeklinde fırın tepsisine sıkıp 170 derecede 15 dakika pişiriyoruz içine kırema üzerinede çikolata sos döküp ,şam fıstığı serpip servis ediyoruz.
- kıremanın yapımı: 2,5 su bardağı süt,1 çay bardağı şeker 2,5 yemek kaşığı un ,1 paket vanilya 3 çorba kaşığı tereyağ koyup hepsini bir araya getirip muhalbisini pişiriyoruz .
- çikolata sosunu kıreması gibi yapılıyo sadece ekstıradan kakao ilave ediliyor.
- üzerinede antep fıstığı serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder